20 Mayıs 2012 Pazar

KIRMIZIBİBERLİ TAVUKLU ÇORBA

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba dostlar. Havanın kasvetinden olsa gerek bugun evde vakit geçirip tembellik yapmayı tercih ettim :) Tembellik yapmak dediysem pijamalarla televizyonun karşısına geçip ayaklarımı uzatmayı kastetmiyorum :)) Mutfakta vakit geçiriyorum (Benim tembelliğim ancak bu olur ) .  Kahvaltıdan sonra  Kaan Paşa vanilyalı puding istedi onu hazırladım. Şimdi sırada ''Kırmızıbiberli Tavuklu Çorba '' var.
Tarifi aşağıda bulabilirsiniz ;

Kolay gelsin ...



KIRMIZIBİBERLİ TAVUKLU  ÇORBA
Malzemeler:

  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 haşlanmış tavuk budu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 ortaboy soğan
  • 3-4dis sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
  1. 2 adet biberi, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım.
  2. Tencereye tereyağını ilave edip soğan ve sarımsağı soteleyelim. üzerine biberleri ekleyip 3-4 dakika daha soteleyelim. 
  3. Daha sonra üzerine kaynamış tavuk suyunu ilave edip biberler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  4. Piştikten sonra blendır'dan geçirerek pürüzsüz hale getirelim.
  5. Ayrı bir tencereye aycicek yağıı alalım. üzerine unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. 1tatlı kaşığı biber salçasınıekleyip karıştıralım.
  6. Blenderdan geçirdiğimiz karışımı unun üzerine ilave edipkarıştıralım. 
  7. Didiklenmiş tavuk etlerini, tuzu ve karabiberi  çorbaya ekleyip bir taşım kaynatıp, altını kapatalım.
  8. Ayrı bir tavada zar şeklinde doğradığımız krmızı biberiayçiçek yağında soteleyelim
  9. Servis kaselerine aldığımız çorbanın üzerine bu biberlerden serpiştirerek servis edelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder