27 Mart 2012 Salı

KİŞNİŞ - Coriandrum Sativum

KİŞNİŞ - Corandrum Sativum

Taneleri yüzyıllardır, ılık meyvalı tatları ile etkileyicidir.diğer taraftan yapraklarıda son zamanlarda tekrardan kullanılmaya başlandılar. Kişniş genellikle Güneydoğu Asya ve Hindistan'da  baharat ve bitki olarak her iki şeklylede kullanılır. Tayland 'da ise  tanelri ve yapraklarından ziyade daha çok kökleri kullanılır.


Kişniş, bilinçli kullanılırsa tekbaşına olduğu kadar diğer baharatlarla birlikte besinlerin gücünü arttırır. Garam Masala veya Köriye ilave edildiğinde veya aynı miktarda kimyon ile karıştırıldığında nefis bir tat ortaya çıkar. Kişniş ingiliz turşu baharatlarının önemli bir parçasıdır. Balık, et, yumurta, sebze ve tahıllarla kullanılır.
Beğeni ve paylaşımlarınızı bekliyoruz:

0 yorum:

Yorum Gönder