Merhaba arkadaşlar,
Minik kuzumun okulu tatildi. Hal böyle olunca bende onunla brlikte zorunlu tatil moduna girdim :) Kaan'cığımla yaptığımız ufak bir tatilin ardından yine sizlerleyim :) Bugün eşimin favorilerinden olan Zeytinyağlı Bakla pişirdim. Bugünkü tarifimi fotoğrafsız yayınlayacağım. Akşam sevgili eşim zevkle baklayı yerken çekeceğim fotoğrafları daha ileri ki günlerde yükleyeceğim.
Sevgiler..
ZEYTİNYAĞLI BAKLA - GİRİT USULÜ
Malzemeler:
- 1 kg. Bakla
- 1 demet taze soğan
- 3 tane taze sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 limon
- 1+1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker
- 1 Su bardağı sıcak su
- Tuz
Üzeri için:
- Yarım demet dereotu
Hazırlanışı:
- Baklaları yıkayıp, ayıklayın. Yarım limon sıkılmış suda kararmaması için bekletin.
- Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye alın,.
- Soğan ve sarımsakları ekleyip 1-2 kez tencerede çevirin. Unu ilave edip hafif kavurun.
- Baklaları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp , altı kısık bir şekilde 5 dakika pişirin.
- Tuz, şeker, yarım limon suyu ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip , baklalar yumuşayana kadar pişirin.
Ve işte sonunda fotolar geldi :)))
Beğeni ve paylaşımlarınızı bekliyoruz:
0 yorum:
Yorum Gönder