16 Nisan 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BAKLA ( GİRİT USULÜ)

Merhaba arkadaşlar,

Minik kuzumun okulu tatildi. Hal böyle olunca bende onunla brlikte zorunlu tatil moduna girdim :) Kaan'cığımla yaptığımız ufak bir tatilin ardından yine sizlerleyim :) Bugün eşimin favorilerinden olan Zeytinyağlı Bakla pişirdim. Bugünkü tarifimi fotoğrafsız yayınlayacağım. Akşam sevgili eşim zevkle baklayı yerken çekeceğim  fotoğrafları daha ileri ki günlerde yükleyeceğim.

Sevgiler..




ZEYTİNYAĞLI BAKLA - GİRİT USULÜ

Malzemeler:

  • 1 kg. Bakla
  • 1 demet taze soğan
  • 3 tane taze sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limon
  • 1+1/2  çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • Tuz
Üzeri için:
  • Yarım demet dereotu


Hazırlanışı:


  1. Baklaları yıkayıp, ayıklayın.  Yarım limon sıkılmış suda kararmaması için bekletin.
  2. Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın.
  3. Zeytinyağını tencereye alın,.
  4. Soğan ve sarımsakları ekleyip 1-2 kez tencerede çevirin. Unu ilave edip hafif kavurun.
  5. Baklaları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp , altı kısık bir şekilde 5 dakika pişirin.
  6. Tuz, şeker, yarım limon suyu ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip , baklalar yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsun...

Ve işte sonunda fotolar geldi :)))





Beğeni ve paylaşımlarınızı bekliyoruz:

0 yorum:

Yorum Gönder