22 Nisan 2012 Pazar

KAZAYAĞI SALATASI

Bugün akşam yemeğine sevgili arkadaşım Fatoş'lara gittik. Hazırladığı süper sofrada çok severek yediğim Kaz ayağı salatasının tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Salatayı bayıla bayıla yerken, neden fotoğraf makinem yanımda değil diye hayıflanıp durdum. Çünkü bu muhteşem salatanın tarifi ile beraber fotoğraflaını da paylaşmak isterdim sizlerle. Ama size söz ben bu salatayı hazıladığımda mutlaka fotoğraflarını koyacağım :) Sevgiler...

KAZAYAĞI SALATASI (Fatoş Usulü)


Malzemeler:

  • 1 demet kaz ayağı
  • 2-3 adet taze soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağlı
  • Tuz, karabiber
  • 1 avuç ceviz içi
Hazırlanışı:

  1. Kaz ayaklarını kaynayan suda 5 dakika haşlayalım ve süzelim. İstediğimiz büyüklükte doğrayalım 
  2. Taze soğanları ince ince doğrayalım. 
  3. Domatesi küp küp doğrayalım.
  4. Kırmızı biberi jülyen doğrayalım.
  5. Derin bir kapta  sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi çırpalım.
  6. Üzerine doğradıımız sebzeleri ekleyelim ve hepsini harmanlayalım. Servis tabağına alıp cevizle süsleyip servis yapalım.
Afiyet bal şeker olsun...



Beğeni ve paylaşımlarınızı bekliyoruz:

0 yorum:

Yorum Gönder