Hımmmm mis gibi kuzu güveç ...
Afiyet bal şeker olsun...
SEBZELİ KUZU GÜVEÇ
Malzemeler:
- 1 kg. kuşbaşı et
- 10-12 adet arpacık soğan
- 10 diş sarımsak
- 5-6 adet domates ( kabuğu soyulmuşi küp doğranmış)
- 2 adet patates ( küp doğranmış)
- 3 adet patlıcan
- 3-4 adet sivri biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- Kekik
Hazırlanışı:
- Güveç kabına 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, ikiye bölünmüş soğanları ve etleri ilave edin.
- Etler bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak pişirin.
- Sırasıyla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsaklarla beraber güvece dizin. Elinizle hafifçe bastırarak güvecin içine yerleştirin.
- Tuzu, karabiberi ve kekiği serpin. En üstü domateslerle kapatın.
- Güvecin ağzını yağlı kâğıtla veya alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. 250 C’lik fırında 1 saat kadar pişirin.
- Sebzeler pişince servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder