16 Nisan 2012 Pazartesi

SEBZELİ KUZU GÜVEÇ

Hımmmm mis gibi kuzu güveç ... 


Afiyet bal şeker olsun...



SEBZELİ  KUZU GÜVEÇ


Malzemeler:

  • 1 kg. kuşbaşı et
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 5-6 adet domates ( kabuğu soyulmuşi küp doğranmış)
  • 2 adet patates ( küp doğranmış)
  • 3 adet patlıcan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kekik
Hazırlanışı:
  1. Güveç kabına 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, ikiye bölünmüş soğanları ve etleri ilave edin.
  2. Etler bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak pişirin.
  3. Sırasıyla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsaklarla beraber güvece dizin. Elinizle hafifçe bastırarak güvecin içine yerleştirin.
  4. Tuzu, karabiberi  ve kekiği serpin. En üstü domateslerle kapatın.
  5. Güvecin ağzını yağlı kâğıtla veya alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. 250 C’lik fırında 1 saat kadar pişirin.
  6. Sebzeler pişince servis yapın.
Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder