27 Mart 2012 Salı

HARİRA ÇORBASI

Bugünler de alerjilerimin de etkisiyle kendimi çok halsiz ve yorgun hissediyorum. Bu hissi ortadan kaldırmak için, ilk olarak Fas'ta içtiğim, acısıyla ve baharatıyla bana enerji veren Harira çorbasını pişirdim kendime.  Hımmmm leziz Harira Çorbası ...  


HARİRA ÇORBASI
Malzemeler:


  • 500 Gr. Kuşbaşı Et 
  • 1 Çay Kaşığı Zerdeçal 
  • 1/2 Çay Kaşığı Karabiber 
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın, 
  • 1/2 Çay Kaşığı Zencefil
  • 1/2 Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber 
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 
  • 1/2 Su Bardağı Kereviz Sapı (Doğranmış) 
  • 1 Soğan (Doğranmış) 
  • 1 Kırmızı Soğan (Doğranmış) 
  • Bir kaç Dal Taze Kişniş 
  • 2-3 Domates (Doğranmış) 
  • 7 Su Bardağı Su, 
  • 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek 
  • 1 Su Bardağı Fasulye (Haşlanmış) 
  • 1Su Bardağı Nohut (Haşlanmış) 
  • 2 Yumurta Çırpılmış 
  • 1 Limonun Suyu. 
Hazırlanışı:
  1. Eti, zerdeçalı, karabiberi, tarçını, zencefili, Arnavut biberini, tereyağını, soğanı ve kişnişi büyük bir tencereye koyup kısık ateşte 5 dk. karıştırın.
  2.  Ateşi yükseltip domatesleri ekleyin, 15 dk daha pişirin.
  3.  Su ve mercimeği ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısıp 1,5 - 2 saat daha pişirin. 
  4. Servisten 10-15 dk önce ateşi yükseltip fasulye ve nohudu ekleyin.
  5. Yumurtaları çırpıp limon suyu ile karıştırın. 
  6. Yumurtalı karışıma bir miktar çorbadan ekleyip karıştırın. Terbiyeyi çorbaya ekleyip birkaç dakika karıştırın, sıcak servis yapın.   

Beğeni ve paylaşımlarınızı bekliyoruz:

0 yorum:

Yorum Gönder