Kimyonun, kişnişle paylaştığı belli başlı karakteristik özellikleri vardır. Her iki bitkide maydanozgiller ailesinin birer üyesi olup Doğu Akdeniz kökenlidirler. Her ikisinde de tohumdan ziyade meyvayı andıran tanecikler bahaat olarak kullanılır.
Balık, sebzeler, bakliyat, ve tahıllarla yapılan yemeklere katıldığında çok hoş bir lezzet hissedilir. Keskin bir tadı olduğundan makul ölçülerde kullanıldığında daha iyi netice verir.
Peynirle kimyon birbirlerini tamamlarlar. Yabani yetişen kimyonla yapılan peynirin tadına doyulmaz.
Tedavi edici özellikleri olan kimyon gaz giderici, kas gevşetici ve yara lapası gibi kullanıldığında acı ve ağrı kesici olarak kullanılır.
Beğeni ve paylaşımlarınızı bekliyoruz:
15 Mart 2012 Perşembe
BAHARATLARI TANIYALIM - KİMYON/CUMİNUM CYMİNUM
Yayın Saati: 21:12
baharat, baharatlar, cuminum, cyminum, kimyon, kimyonun faydaları, kimyonun kullanım alanları
Yorum Yaz!
0 yorum:
Yorum Gönder