Merhabalar Efenim ,
Bu hafta sonu misafir bakımından oldukça bereketli bir haftasonu geçirdim:) Allah onların eksikliğini göstermesin çokta iyi oldu gelmeleri. Tabii misafir bol olunca mutfakta oldukça vakit geçirdim. işte misafirlerim için hazırladıklarımdan bazıları:
İlk olarak Zeytinyağlı Taze Fasülye,
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE
- 1/2 kg taze fasulye
- 1 havuç
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
- Fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayıp, dilimleyelim. Havucun kabuklarını soyup birkaç parçaya bölelim.
- Soğanı yemeklik doğrayalım ve 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte tencereye alalım.
- Havuçları ekleyip soğanlar ölene kadar kavuralım.
- Fasulyeleri ve soyup küp şeklinde doğradığımız domatesleri ilave edelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp fasülyeler pişene kadar pişirelim.
- Pişmeye yakın 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
Afiyet bal şeker olsun.
Beğeni ve paylaşımlarınızı bekliyoruz:
0 yorum:
Yorum Gönder