27 Mart 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE





Merhabalar Efenim , 


Bu hafta sonu misafir bakımından oldukça bereketli bir haftasonu geçirdim:)  Allah onların eksikliğini göstermesin çokta iyi oldu gelmeleri. Tabii misafir bol olunca mutfakta oldukça vakit geçirdim. işte misafirlerim için hazırladıklarımdan bazıları: 


İlk olarak Zeytinyağlı Taze Fasülye,






ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE
  • 1/2 kg taze fasulye
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
  1. Fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayıp,  dilimleyelim.  Havucun kabuklarını soyup  birkaç parçaya bölelim.
  2. Soğanı yemeklik doğrayalım ve 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte tencereye alalım. 
  3. Havuçları ekleyip soğanlar ölene kadar kavuralım.
  4. Fasulyeleri ve soyup küp şeklinde doğradığımız domatesleri ilave edelim.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp fasülyeler pişene kadar pişirelim. 
  6. Pişmeye yakın 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
Afiyet bal şeker olsun.

Beğeni ve paylaşımlarınızı bekliyoruz:

0 yorum:

Yorum Gönder