27 Mart 2012 Salı

TARÇIN - Cinnamomum Zeylanicanum

TARÇIN - Cinnamomum Zeylanicanum

Tarçın yaygın olarak Madagaskar, Srilanka, Hindistan'ın güney bölgeleri ve Batı Hint adalarında yetişen ve yazkış yapraklarını dökmeyen tarçın ağacı kabuklarından seyrek ve ince olarak rulolanmış iç kısımlarıdır. Başta tatlılar olmak üzere diğer yemeklerede hoş bir aroma katmak için kullanılan bu güzel baharatın sağlığa  yararları çoktur. Sindirim sistemi üzerinde sakinleştirici, uyarıcı ve kolaylaştırıcı etkisi vardır. Ayrıca doğal bir antiseptıiktir.


Tatlandırıcı olarak en çok Mısır'da ve ülkemiz mutfağında kullanılmaktadır. İgilizlerde elma ve üzümle hazırlanan içlerde, meyvalı keklerde,sıcak çöreklerde ve sıck şarap yapımında çok sık kullanırlar. Tarçın küçük hindistan cevizi ve karanfil karışımı baharatlı ekmek ve keklerin yapmında çok sık kullanılır.  İngiltere 'de ve Lübnan'da et yemeklerinde ve balıklarda, Amerika'da hamurlu tatlılarda kullanılırlar. Hindistan'da et ve pirinçli yemeklerde ve Garam Masala baharat karışımında kullanılır.Ayrıca köri tozunun içinde ki baharatlardan biridir.
Beğeni ve paylaşımlarınızı bekliyoruz:

0 yorum:

Yorum Gönder