16 Mart 2012 Cuma

KİMYONLU PATATES KÖFTESİ

Bildiğiniz gibi dün kimyondan ve faydalarından bahsetmiştik. Şimdi kimyondan bahsedipte, kimyonlu bir tarif vermemek olmaz. Benim çok sevdiğim,  kimyonlu patates köftesi adını verdiğim bir tarifi yayınlamak istiyorum.




KİMYONLU PATATES KÖFTESİ

Malzemeler:


  • 5 adet orta boy patates
  • 3 çorba kaşığı ayçicek yağı
  • 1 demet taze soğan (ince ince dilimlenmiş)
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı (ince doğranmış) 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 8 çorba kaşığı kurutulmuş ekmekiçi veya un
  • 1 yumurta
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:

  1. Patatesleri kaynatıp suyunu süzdükten sonra kabuklarını soyun.
  2. Püre haline getirin ve çok hafif ateşte biraz kurutun ve ateşten alın.
  3. Ayçiçek yağının yarısını tavaya alıp ısıtın. 
  4. Doğranmış soğanları yağın içinde 2-3 dakika çevirin. Bu kavurma işlemi esnasında içine kimyonu ilave edin.
  5. Tavadakileri  pürenin içine boşaltın. Doğranmış kişniş yaprakları, tuz ve karabiberi ekleyip karıştrın. Karışımın soğuması için 1 saat kadar bekleyin.
  6. Soğuyan karışımı eşit parçalara ayırıp, yuvarlak şekil verin.
  7. Toz zerdeçal ile karıştırdığınız ekmek içini veya elenmiş unu karıştırın.
  8. Yağın kalan kısmını kızartma tavasında ısıtın. 
  9. Patates köftelerini önce yumurtaya sonra da baharatlı karışıma bulayıp tavada her bir yanı altın sarısı renge dönene kadar kızartın.
Afite Bal Şeker Olsun.

Not: Ben yanında acılı domates salatası ve vazgeçilmezim  baharatlı yoğurt sos ile servis yapıyorum. :)
















Beğeni ve paylaşımlarınızı bekliyoruz:

0 yorum:

Yorum Gönder