17 Mart 2012 Cumartesi

ETLİ BİBER DOLMASI

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün de her haftasonu olduğu gibi çok yoğun bir gündü. Sabah kahvaltı telaşımızdan sonra yollara düştük. İlk adresimiz Gymnastica  idi. Sevgili oğlumun  enerjisini az da olsa atmasını bekledik. Jimnastik dersimiz bittikten sonra yine yollara düştük :) Bu sefer ki hedefmiz Caddebostan Kültür Merkezi idi. Kaan, ben, Pamir ( Kaan'ın sınıf arkadaşı) ve Ebru ile birlikte ' Orman Perileri ' adlı çocuk oyununu izledik.  Çocuklar çok keyif aldı, onların keyif aldığını gördükçe bizim de keyfimiz arttı. Şu anda saat 18:30 ve biz sabah 10:00 'da başlayan maratonumuzu ancak tamamladık. Tabii hal böyle olunca benimde mutfağa girecek halim kalmadı. Allah'tan daha önceden hazırlayıp dondurduğum, pişmeye hazır biber dolmalarım vardı da akşam yemeği telaşını kolayca atlatabileceğim :)) Hadi bakalım, dolmalar  tencereye bende blogumun başına :)

ETLİ BiBER DOLMASI

Malzemeler :




  • 10 -12 adet orta boy dolmalık biber,
  • 1/2 kg. az yağlı kıyma
  • 1 büyük soğan 
  • 1 domates
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı pirinç 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Stella usulü yapmak için;
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 
  • 1/2 çay kaşığı toz kişniş

Hazırlanışı :
  1. Kıymayı derin bir kaba alalım.
  2. İnce ince doğadığımız soğanları kıymanın üzerine ekleyelim.
  3. Yıkanmış pirinci, rendelenmiş domatesi , ince doğranmış maydanozu ve baharatları kıymaya ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Hazırladığımız bu harç ile içleri boşaltılmış biberlerin içinlerini dolduralım ve tenceremize yerleştirelim.
  5. 1 su bardağı suyun içinde erittiğimiz salçalı suyu dolmalara ilave edelim. 
  6. Her bir dolmanın üzerine ufak bir parça gelecek sekilde tereyağını paylaştıralım. 
  7. Önce yüksek ateşte, sonra hafif ateşte yaklaşık 15-20 dakika dolmalarımızı pişirelim.
  8. Pişen dolmalarımızı yanında yoğurt ile servis yapalım.
Afiyet bal şeker olsun...
Beğeni ve paylaşımlarınızı bekliyoruz:

0 yorum:

Yorum Gönder